logo

Szeretettel fűszerezve 3.

 

Előétel: Sárgadinnye sonkával

Hozzávalók:

  • sárgadinnye
  • mangalica
  • sonka

Elkészítés: A sárgadinnyét meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk, majd vékonyra vágott sonkával tálaljuk.

Főétel: Slambuc

Hozzávalók:

  • 50 dkg szalonna
  • 2 kg lebbencstészta
  • 2 kg burgonya
  • Víz
  • Fűszerek: só, bors, paprika, (erős paprika) fokhagyma

Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd megpirítjuk benne a lebbencstésztát. Rátesszük a hagymát és a paprikát, ezt összedinszteljük, és végül hozzáadjuk a burgonyát, ezt felöntjük vízzel, addig hogy ellepje. Megfűszerezzük. Pirult színűre főzzük.

Desszert: Vaníliakrémes füge

Hozzávalók:

  • 2 ek. liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • füge
  • Sárga muskotály
  • Tokaji aszú

Elkészítés: Sárga muskotály és tokaji aszú keverékében 1 napig áztatjuk a fügét. Vanília krém: A kristálycukrot és a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet, majd sűrűre főzzük. Kehelybe tesszük az áztatott fügét, majd a tetejére a vaníliáskrémet, és így tálaljuk.