logo

Szeretettel fűszerezve 5.

 

Főétel: Birkapörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg birkahús
  • 15 dkg zsír
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • Fűszerek: só, bors, paprika, kömény, kakukkfű, babérlevél

Elkészítés: Megtisztítjuk a húst, a faggyút eltávolítjuk, és felkockázzuk. Zsíron megpirítjuk az összedarabolt hagymát, majd hozzátesszük a paprikát. Miután összedinszteltük a hagymát és a paprikát hozzáadjuk a húst, felöntjük egy kis vízzel. Megfűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, pici paprikát adunk hozzá a pörkölt íz miatt. Fél óra múlva, mikor már kezd összefőni, hozzáadjuk a további fűszereket. ¾ főzéskor hozzáadjuk a paradicsomot. 3-4 éves birka kb 3-4 órán át fől. Amikor kész van, hagyni kell egy kicsit, hogy összeálljon. Burgonyával, vagy lágy kenyérrel tálaljuk.